Întâlnirea Băieților și Bărbaților din Oltenia, desfășurată sub genericul „Redescoperirea Mandatului Bărbăție, Uceniciei și Preoției” a adus împreună aproape 60 de participanți din județele Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea și Teleorman.

Pentru deschiderea întâlnirii și prima rugăciune ne-a motivat fratele pastor Sami Trif (gazda întâlnirii – Biserica Filadelfia Craiova).  Apoi fratele pastor Ghiță Ganea (vicepreședinte Comunitatea Penticostală Oltenia – Argeș) a adus salutul din partea Comunității Regionale Penticostale, încurajând pe cei prezenți la întâlnire, îndemnându-ne la unitate.

Întrucât lucrarea cu bărbații, promovată de ABC, are un caracter interconfesional, cei care au participat provin din biserici și denominațiuni diferite, dar asta nu l-a împiedicat pe Domnul să ne ofere momentele înălțătoare pe care le-am trăit.

Armonia chitării și a celor 3 acordeoane care acompaniau „corul” bărbaților a energizat întreaga atmosferă din Biserica Filadelfia, într-o închinare (condusă de grupul bisericii Speranța din Cluj-Napoca) plină de viață, adresată Celui ce ne-a creat.

Prin mesaje provocatoare și pline de semnificație, Silviu Petrean ne-a zugrăvit Bărbatul Autentic și valorile ce nu-i pot fi răpite acestuia, Gili Indrie a evidențiat faptul că procesul uceniciei poate începe la vârsta de 2 ani și că trebuie să fie unul intenționat pentru noi bărbații, iar Alin Pădureanu a „pasat mingea” în terenul nostru accentuând responsabilitatea fiecărui bărbat de a fi Preot în casă, în familia sa.

Tineri și vârstinci au dat dovadă de transparență și vulnerabilitate, împărtășind din slăbiciunile și eșecurile cu care s-au confruntat, cerând totodată vigilența celorlalți pentru a nu repeta greșelile lor și pentru a lua initiativa schimbării personale și colective.  Urmând îndemnul din Galateni 6:1,2 ne-am rugat unii pentru alții cerând eliberare, vindecare și restaurare.

24 Martie 2012 rămâne ca o piatră de aducere aminte în devenirea noastră ca bărbați adevărați!  Mulțumim celor care s-au rugat pentru această întâlnire.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

96 − 86 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.