Tabăra cu Copii și Tătici – la corturi!

 

Toate taberele vor avea loc în Munții Apuseni

cort

  • Cum se va desfășura tabăra de corturi?

Tabăra de corturi din Munții Apuseni este pentru toți tăticii aventuroși care doresc să se apropie de copiii lor!  Vom dormi la bâzâitul insectelor și ne vom trezi la ciripitul păsărilor.  Vom face multe activități, jocuri, cursa cu obstacole, tir cu arcul, drumeții, foc de tabără și provocări de a face lucruri deosebite…și bineînțeles, multă distracție!

  • Ce trebuie să aducem în tabără?

Fiecare familie participantă trebuie să vină cu cortul de acasă.  Vă sfătuim să ajungeți la tabără între orele 14:00 și 16:00, pentru a avea timp să vă montați cortul împreună cu copilul, încet și liniștiți!  Pentru corturi, vă rugăm să aduceți de acasă și o folie de plastic, în caz că plouă.  Nopțile vor fi mai reci, iar pentru a dormi bine fără dureri de spate, aduceți pentru fiecare: izolir, sac de dormit,căciulă și șosete groase.

Pe parcursul taberei, vom merge în 2 sau 3 drumeții.  Pentru a vă putea bucura de ele, aveți nevoie în primul rând de o pereche de bocanci, apoi de un rucsac mic în care să puteți pune prânzul, apă de băut, o bluză groasă și pelerină, briceag/cuțit, șapcă sau batic, brichetă, lanternă (de cap, preferabil), pansamente pentru beșici, baterii de rezervă și ceva dulce.

Serile și diminețile vor fi răcoroase, de aceea aduceți 2-4 perechi de pantaloni lungi și bluze cu mânecă lungă.  Pentru restul zilelor, fiecare să-și aducă tricouri, ciorapi, lenjerie, pantaloni scurți și geacă, în funcție de cât vă permite bagajul.

  • Unde ne vom spăla?

Vor fi construite 1/2 dușuri cu butoaie de apă, unde ne vom spăla, însă vor trebui umplute de noi de fiecare dată, de la izvorul de lângă tabără (de la care vom aduce și apă de băut).  Să aduceți de acasă trusă de igienă: săpun, pastă de dinți, periuță, șampon, prosoape, deodorant, etc.  De asemenea vom instala lângă tabără și WC.

  • Ce vom mânca?

Cu noi în tabără vine și un bucătar, care ne va pregăti micul dejun și cină, dar care va avea nevoie de ajutorul nostru la curățatul cartofilor și alte cele.  Prânzul dorim să fie gătit de tătici împreună cu copii, în zilele în care vom sta la corturi, iar în cele în care suntem plecați pe traseu, vom lua din tabără, în rucsaci, mâncare: salam uscat, pâine, legume, etc.  Dacă doriți să aduceți ceva fructe proaspete sau uscate, sau dulciuri, le puteți aduce de acasă.

Un alt lucru pe care vă rugăm să aduceți de acasă este tacâmul:  căni (de metal sau plastic), farfurie adâncă și plată (metal sau plastic), lingură, cuțit, furculiță.  Va trebui să aveți grijă de acestea și să vi le spălați!

Vom avea cu noi un cort mare cu mese și bănci, unde vom mânca, și un generator, în caz că vom avea nevoie.

  • Alte activități

În fiecare zi veți petrece un timp special cu copilul dvs., pentru discuții pe diferite teme, de aceea aveți nevoie de caiet, pix/creion și Biblie.

IMPORTANT!  Să aveți neapărat sticle în care să vă puteți pune apă de băut (0,5l / 1L/ 2L, cum preferați).

Vă recomandăm să faceți puțină mișcare înainte să veniți în tabără, pentru a fi în formă.  Vă așteptăm cu bucurie să ne vedem, pentru un timp frumos pe care nu o să-l uitați!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

+ 3 = 6

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.