Concert „Schimbăm ritmul!”

sigla 2 rosu crop

În data de 13 decembrie 2015, la ora 19:00, la Iulius Mall Timișoara (demisol, lângă Poema), va avea loc concertul „Schimbăm ritmul!”  În cadrul concertului, 14 tineri din Centrul Educativ Buziaș vor interpreta piese de Crăciun, folosind instrumente de percuție fabricate chiar de ei, acompaniați de o trupă de muzicieni profesioniști. De asemenea, vom avea cu noi și corul de clopoței Betel. Mulțumim instructorilor noștri Eduard Bogdan și Ionuț Baciu, precum și lui Steve Bishop pentru ajutor la atelierul de tâmplărie.

Proiectul educațional „Schimbăm ritmul” este o inițiativă a Asociației Bărbaților Creștini din Timișoara, derulat în parteneriat cu Centrul Educativ Buziaș, instituție destinată minorilor și tinerilor delicvenți din 21 de județe ale țării.

Tinerii care „absolvă” această instituție adesea întâmpină probleme la ieșire, în ce privește găsirea unui loc de muncă și reintegrarea în societate.  Astfel, proiectul „Schimbăm ritmul” a fost conceput pentru a îi sprijini pe acești tineri, oferindu-le șansa de a-și dezvolta aptitudini practice, dar în același timp să dobândească deprinderi sociale.

Prin acest proiect, ne-am propus următoarele scopuri pentru cei 10 tineri participanți:

  • dezvoltarea unor aptitudini muzicale în domeniul percuției;
  • dobândirea aptitudinilor de bază a tâmplăriei, prin confecționarea instrumentelor de percuție;
  • însușirea valorilor moral-creștine în ce privește sârguință, disciplină, valoarea muncii și lucrul în echipă;
  • zidirea stimei de sine prin sentimentul de reușită, în urma unei munci bine făcute.

Proiectul se derulează de la începutul lunii noiembrie 2015.  Cei 10 tineri implicați au parcurs o serie de activități, printre care: confecționarea instrumentelor de percuție (cajon, shakere, tubular bells); sesiuni de învățare și repetare a celor 5 piese alese; și participarea la discuții tematice pe baza muncii îndeplinite.  Instructorii atelierelor sunt profesioniști în domeniul muzicii și a tâmplăriei, care au dat din timpul lor în mod voluntar.

Concertul este punctul culminant al proiectului.  Aici, băieții participanți vor avea ocazie să arate unui public mai larg ceea ce au învățat în cadrul proiectului, și anume faptul că, alături de oameni de încredere și ghidați de principii morale, pot să schimbe lucrurile și să pășească spre o viață mai bună în societate.




Leave a Reply

Your email address will not be published.

− 5 = 1

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.