Drumul Crucii 2012

Anul acesta în mai multe locații din România, va avea loc marșul denumit “Drumul Crucii – Cu moartea pe moarte călcând”,  eveniment ajuns în prezent la ediția a noua.
Marșul este o reprezentare dramatică a “Drumului Crucii” parcurs de Domnul Iisus Hristos înainte de moartea Lui. Dramatizarea este realizată de un grup de credincioși din mai multe confesiuni religioase, ca o încercare de a demonstra că în creștinism nu sunt granițe.
Personajele istorice: Iisus Hristos, soldații romani, Pilat din Pont, Baraba, Maria – mama lui Iisus, mironositele și alte personaje, vor purta costume de epoca.

Drumul Crucii – Promo 2012 from abcmedia on Vimeo.

„Drumul Crucii” se va derula in următoarele orașe:

Baia Mare – 9 aprilie de la ora 17, plecare de la Biserica “Sfintii 12 Apostoli,

Faget – 10 aprilie de la ora 12, plecare din Parcul Central,

Lugoj – 10 aprilie de la ora 17 – Casa de Cultura,

Ramnicu Valcea – 11 aprilie,

Pitesti – 12 aprilie,

Bucuresti – 13 aprilie.

Credem că această dramatizare este importantă din două perspective: pentru comunitate creează cadrul pentru sărbătorirea învierii Domnului Iisus Hristos, iar pentru fiecare dintre noi poate fi premisa înțelegerii scopului lui Dumnezeu pentru noi, așa cum reiese din Ioan 3:16: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viață veșnică.” Aceasta este o declarație pe care nu putem să o luăm decat foarte personal. Iisus Hristos era singurul in stare să plătească în locul nostru, iar acest lucru ne aduce în fața întrebării: ce facem noi în legătură cu acest sacrificiu?

Hristos a inviat!

Daniel Leș

Leave a Reply

Your email address will not be published.

+ 7 = 16

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.