Comunicat de presă

Tuningul unei mașini de offroad – un prilej de reabilitare și recuperare socială a băieţilor minori de la Centrul de Reeducare Buziaș, jud. Timiș

 

 

Timișoara, 8 iulie 2013: Asociaţia Bărbaților Creștini inițiază un proiect inedit dedicat băieţilor minori de la Centrul de Reeducare Buziaș. Proiectul „De la zero la Zorro” se desfășoară pe o perioadă de trei luni și vizează băieții care, din diverse motive, au ajuns pe un drum greșit și care sunt priviți de mulți dintre noi ca fiind niște „zero-uri” sau „rebuturi“ ale societății. Aceștia vor învăța, prin ucenicie și practică, noțiuni de mecanică, vor înţelege valoarea muncii, importanța calității în meserie și vor experimenta dinamica activităților făcute în echipă. Băieții din Centrul de Reeducare nu sunt singurii care vor fi implicați în acest proiect. Ei vor munci din greu alături de o echipă de mecanici voluntari, reprezentați de Costi Cernescu și Claudiu Cernescu din Timișoara (www.ccc4x4.ro ), pentru a „da viață“ lui „Zorro“, o mașină de offroad, ale cărei piese, de asemenea, au fost considerate ca fiind rebuturi.

„Proiectul pleacă de la premisa că omul poate fi ajutat să se întoarcă de pe un drum greșit și, îndrumat, s-o ia pe drumul potrivit. Parcurgând un proces care îl poate transforma dintr-un zero într-un adevărat Zorro, el poate deveni un bărbat respectabil în societate, abilitat atât cu deprinderi practice, cât și cu valori și principii morale. Prin acest proiect urmărim să dezvoltăm încrederea în sine a participanților, prin punerea în valoare a talentelor și a abilităților cu care i-a înzestrat Dumnezeu.  Așa cum o piesă izolată și abandonată care și-a pierdut semnificativ valoarea – este zero – poate contribui semnificativ la funcționarea unui sistem dacă este folosită adecvat și amplasată într-un mediu propice, la fel poate evolua și minorul privat de libertate. Prin însușirea principiilor de viață creștine autentice, viața lui este pusă din nou în valoare și poate ajunge și el un Zorro, contribuind astfel la bunăstarea familiei din care provine și, implicit, a societății,” a declarat Alin Pădureanu, președintele asociaţiei.

Proiectul este în desfășurare din 12 iunie a.c și va dura până în 25 septembrie a.c. La acest proiect se lucrează săptămânal, în fiecare zi de sâmbătă, în intervalul orar 9.00-13.00. Până în prezent au fost achiziționate piesele necesare realizării autovehiculului Zorro și s-a amenajat spațiul de lucru, iar confecționarea șasiului este în desfășurare. După echiparea ei, mașina va fi scoasă la licitație pentru a strânge fondurile necesare realizării ultimei faze din proiect, și anume, transformarea unui teren de pământ bătătorit (zero) într-un teren de sport cu iarbă sintetică, (Zorro) funcțional și echipat pentru minifotbal, baschet, volei și handbal. Terenul se află în incinta Centrului de Reeducare Buziaș și va fi folosit de cei aflați temporar în detenţie acolo.

„De la zero la Zorro” este parte a unui proiect de o mai mare amploare, „Descoperă-ți potenţialul”. Scopul acestui proiect este implementarea și consolidarea valorilor moral-creștine pentru persoanele minore aflate în executarea unei sancțiuni privative de libertate, precum și descoperirea și dezvoltarea aptitudinilor naturale, alături de dobândirea disciplinei personale și a respectului pentru autoritate. Toate acestea vor constitui o serie de factori motivaționali pentru schimbarea comportamentului și reintegrarea în societate. La baza proiectului stă cursul teoretic-motivațional „Principiul Potențialului,” care include și activități sportive și alte evenimente speciale.

Asociația Bărbaților Creștini, organizaţie non-profit din Timișoara care derulează activități educaționale pentru băieţi și bărbați, a fost fondată în anul 2005 și are ca scop implementarea și consolidarea valorilor creștine în viața bărbaților pentru ca aceștia să aibă un impact pozitiv în familie, Biserică și societate. Mai multe detalii despre Asociație puteți găsi pe www.abcr.ro.

Persoană de contact:

Alin Pădureanu

Președinte ABC

office@abcr.ro

0356 416007


Leave a Reply

Your email address will not be published.

76 − = 73

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.