Tabăra pentru Copii și Tătici 2012

Pentru toți bărbații care doresc să-și aprofundeze relația cu copiii lor!

Seria 1: 11-16 iulie – Tătici cu copii școlari de toate vârstele!

Seria 2: 16-21 iulie – Tătici cu copii școlari de toate vârstele!

Locație: Valea Cernei, la Pensiunea Dumbrava.

Ce este tabăra?
Tabăra de tătici și copii organizată de Asociația Bărbaților Creștini este o oportunitate extraordinară pentru fiecare tătic – ocupat sau foarte ocupat- de a petrece 6 zile alături de copiii săi.

Vacanță, soare, natură, jocuri, concursuri, aventură, munte, drumeții, tiroliană, foc de tabără, timp de discuții – toate aceste ingrediente vor contribui la colorarea și consolidarea relației tată – copil, într-o vacanță unică și transformatoare pentru toți cei implicați.

Pe parcursul celor 6 zile, îți vei putea cunoaște copilul mai bine, vei putea înțelege mai bine nevoile lui, dar vei învăța și lucruri noi de la alți tătici.

Este datoria ta de tată să-l înveţi pe copilul tău ce este bine; nu a școlii, nici a bisericii și nicidecum datoria mass-mediei. Noi suntem aici ca să te ajutăm să îți asumi rolul de model pozitiv pentru copiii tăi.

La tabără pot participa numai tătici împreună cu copiii lor, cu vârsta cuprinsă între 6-18 ani, iar locurile sunt limitate la 50 de persoane pe serie.

Unde se ține tabăra?

Anul acesta taberele ABC se vor desfasura in muntii din vecinatatea Dunarii, la mai putin de 20 km de fluviu. Locatia este splendida Vale a Cernei, iar punct de reper este statiunea Baile Herculane.

Excursiile se vor face in Muntii Mehedinti, muntii Cernei, muntii Almajului si pe Defileul Dunarii (Cazanele Mici si Mari).

Pentru amândouă serii de tabără, cazarea va fi la Pensiunea Dumbrava*** (vezi detalii aici) pe Valea Cernei.

Incluse în prețul taberei sunt cazarea și două mese pe zi: micul dejun și o cină bogată care include ciorba, felul 2 și desert.  (Gustărica de la amiază se va servi în drumeție, iar pentru aceasta puteți aduce de acasă napolitane,  ciocolată, fructe uscate, batoane musli, etc.)

Ce se va întâmpla în tabără?

Incluse în programul taberei 2012 vor fi următoarele activități:

– Cafeaua și discuții de dimineața (când copiii încă dorm)

– Timp de părtășie și discuții în familie

– Drumeții (vezi mai jos)

– Jocuri pe echipe

– Timp de discuții și învățătură la focul de tabără.

– Mâncare foarte bună

– Timp liber și relaxare!

Drumeții și excursii propuse:

Cheile Tasnei si Cascada Vinturatoarea

Cheile Timnei, Crovurile din Muntii Mehedinti (Medved, Mare, Beletina, Porcului) si Vf. Pietrele Albe.

Defileul Dunarii (Cazanele Mici si Mari), Basorelieful lui Decebal (cel mai mare Europa), Vf. Ciorici (exceptional punct de belvedere asupra fluviului si muntilor Serbiei).

Catunele “suspendate”  Inelet si Scarisoara si excursie pe vechea poteca granicereasca, ce delimiteaza Imperiul Austro-Ungar de cel Otoman.

Alte obiective turistice:

–              Parcul National Domogled – Valea Cernei  (Vf. Domogledul Mare si Mic)

–              Cheile Prisacina

–              Vf. lui Stan

–              Plimbarea cu barca pe 2 lacuri de acumulare, Cerna si Iovanu (barca proprie)

–              Catarare

–              Pescuit in raul Cerna sau lacuri

Cât costă și cum mă înscriu?

Costul taberei este de 450 RON de persoană.

Familiile cu mai mulți copii primesc o reducere de 50 RON pentru al doilea (și al treilea) copil.

Înscrierea se face prin email  la office@abcr.ro sau prin telefon (0356 416007).  Pentru confirmarea înscrierii este necesară plata unui avans nerambursabil de 100 RON de persoană, iar restul de bani se va achita până în 1 iulie cel târziu.  Plata se poate face prin mandat poștal sau transfer bancar (detalii se primesc la înscriere).

Puteți descărca formularul de înscriere aici.

Cine organizeaza tabăra?

Asociația Bărbaților Creștini organizează Tabăra pentru Copii și Tătici din 2005.  Echipa de organizatori are o experiență bogată atât în pregătirea activităților de recreere, cât și în consiliere și îndrumare.  Dan Glazer, ghid montan calificat, se ocupă de toate activitățile din tabără anul acesta, împreună cu Alin Pădureanu.

Ce spun alții despre tabăra Copii și Tătici?

Am avut o experiență deosebită în Tabăra pentru Tătici și Copii, împreună cu Claudia și Gabriela, doi dintre cei 5 copii ai mei.   A fost într-adevăr un timp special, pe care l-am petrecut cu fetele mele – timp de calitate, în care am putut pur și simplu să fim împreună și să povestim.  Dacă tabăra ar fi fost doar atât, ar fi fost mai mult decât o binecuvântare, dar pe lângă timpul petrecut cu copiii, am mai avut parte și de activități speciale și de drumeții în care am putut descoperi punctele lor tari și slabe, și calitățile fetelor.   M-am bucurat de asemenea de părtășia între tătici – deși unii nu au fost creștini am putut vorbi deschis unul cu altul și am beneficiat toți de pe urma discuțiilor de dimineață.  Locul frumos în care s-a desfășurat tabăra a fost un bonus, împreună cu condițiile înalte de cazare și mâncarea foarte bună. Dan Chioriu, Timișoara

In primul rand, mi-a placut ca am avut posibilitatea de a iesi cu copii si de a petrece timp numai cu ei.  Apoi mi-a placut partasia cu barbatii de dimineata si cred ca fiecare zi a avut un specific foarte fain cu drumetie, cu cataratul pe munte, la parcul de salvamont.  Au fost momente foarte faine si mi-au placut foarte mult si copiii au fost foarte incantati.  Per total, copiii au putut sa se cunoasca cu ceilalti, noi ne-am cunoscut intre noi barbatii si a fost o atmosfera de familie, cadrul deschis, intim, relationare buna. Am putut sa vad la copiii mei faptu ca i-am incurajat in drumetie sau in urcarea pe stanca, le-a placut foarte mult si am vazut ca au avut nevoie de asta.  Si relatia noastra s-a imbunatatit.  Mircea Filip, Motru

Anul 2011 a fost prima dată când am participat în această tabără și prima dată când particip în vreo tabără.  Activitățile au fost faine: mesele împreună și mai ales ziua de miercuri când am făcut activitățile tată-fiu și focul de tabără. Oamenii pe care i-am întâlnit sunt meseriași.  Chiar dacă avem background-uri religioase diferite (baptiști, carismatici, penticostali, nepocăiți), am reușit să ne înțelegem, să învăț de la fiecare și să apreciez părtășia împreună.  Întâlnirile de la ora 7 au fost faine (chiar dacă nu am participat la toate) iar focul de tabără (cu cântări) mi-a reamintit momentele tinereții.  Ca o concluzie, tabăra a fost reușită.  A fost important pentru fiul meu să mergem împreună.  Chiar dacă și înainte ne înțelegeam bine, acum avem o chestie care e doar a noastră (am fost împreună pe munte fără mama și am rezistat.  Am avut destul timp să povestim și să stăm împreună.  Cazarea a fost bună, mâncarea excelentă și foarte multă.  Vă mulțumesc pentru tot și sper să pot veni și la anul.  Răzvan, Timișoara

Tabăra a fost o reală binecuvântare.  Am experimentat limitele maxime pe care copiii mei le-au atins în drumețiile făcute, și entuziasmul lor pentru ceea am putut realiza împreună numai cu tata și cu grupul întreg, fiindcă singuri nu am fi reușit.  Toată slava fie a Domnului și mulțumiri organizatorilor.  Nelu Ulici, Satu Mare

Puteți vedea raportul taberei ABC din 2011 aici.

Vizitați facebook pentru a vedea mai multe poze din Tabăra 2011!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

67 + = 76

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.